Recruitment trends 2019

Het jaar 2018 is nog niet afgesloten of de trends voor 2019 dienen zich al aan. Financial People heeft de top 3 trends op een rijtje gezet.

  1. Recruitment marketing. Het werven van kandidaten is dé sleutel tot succes. Volgens LinkedIn zijn 70% van de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe Job passief. Zij worden dus bij voorkeur actief benaderd door een recruitment specialist. Dat is ook de werkwijze van Financial People. Echter met dien verstande dat wij de kandidaten al kennen.
  2. Social Recruitment. Ook in 2019 blijft Social Media een belangrijk communicatie kanaal. 73% van de millennials heeft volgens de Aberdeen Group zijn of haar laatste baan gevonden via een social media kanaal.
  3. Personal Recruitment. De invoering van AVG heeft de werving & selectie knap lastig gemaakt. Je mag en kan niet zo maar persoonlijke data opslaan. Tenzij je vooraf persoonlijke gesprekken hebt gevoerd met potentiële kandidaten. Dat is de werkwijze van Financial People en dat maakt ons anders dan alle anderen.

    Ook op zoek naar financiële mensen? Neem vandaag nog contact met ons op.